Byggtuppen AB

Det personliga byggföretaget

Byggtuppen AB ägs och drivs av Jimmie Gustafsson. Tillsammans med snickerikunniga Helen Waldensten och Daniel Winberg hjälper vi till med större och mindre projekt. Jimmie har mycket gott renommé i branschen som “betongare” och har mångårig erfarenhet från arbetsledande befattningar i stora byggföretag. Sedan några år driver han Byggtuppen AB med bas i Åkersberga.

Helen Waldensten sadlade om från fastighetsbranschen som lägenhetsuthyrare, till byggnadssnickare och certifierad träarbetare. Hennes inriktning och stora intresse är finsnickeriet och det konstnärliga. Daniel har rötter i Finland men behärskar hela 5 språk på grund av faderns utlandsstationeringar. Daniel har även byggnadsingenjörsutbildning från KTH.  Björn har lång och djup erfarenhet inom byggnation och snickeri. Tillsammans bildar de alla ett härligt arbetslag med kvalitet och glädje i sin yrkesutövning.

Anlita oss för allt från grundläggning, till färdig byggnation och inredning! Små uppdrag och hela byggnadsprojekt. Vi lyssnar på dina idéer och ger dig ett förslag på hela upplägget. Enkelt och lättöverskådligt. Du kanske behöver ett garage, en tillbyggnad,  eller ändra om något för att bättre passa dina behov. Varför inte en ny altan? Det kan verkligen skapa en helt ny känsla hemma och dessutom vara en bra värdehöjare och på så sätt en bra investering.

När du anlitar oss kommer du känna att vi bryr oss och verkligen gör vårt bästa för att du ska bli nöjd. Välkommen att ringa!

Att spela och tävla i golf är Jimmies stora intresse. Byggtuppen AB har deltagit i flera golftävlingar både i Sverige och utomlands och förra året kammade man hem den hedrande förstaplatsen i Åkersberga golfklubbs företagsgolf.

Hur kom namnet “Byggtuppen” till? Jo, det började med Jimmies frisyr för länge sedan ( Helen kan berätta ) som ledde till att han därefter gick under namnet “tuppen” på arbetsplatserna. När företaget sedan skulle bildas var ju namnet givet. Senare visade det sig att det fanns en Åkersbergahistoria ännu längre tillbaka i tiden som satte namnet i ett sammanhang. En lustig detalj är ju att befälshavaren på Tuppen ( båten ) hette just “Gustafsson” med f, som Jimmie Gustafsson. Nedan ser du en text hämtad från Milstolpen, en skrift från Österåkers Hembygdsförening.

Kontaktuppgifter

Kontakt: Jimmie Gustafsson

Telefon: 072-516 38 38

Referensbilder